Žemdirbystė ir maistas bibliniais laikais
Šalies lygumose – pakrantės regione ir Jezreelio lygumoje – buvo sėjami kviečiai ir miežiai, o kalvotose teritorijose, kurias iš pradžių reikėjo terasuoti, norint įrengti pasėlių plotus, – auginami vynmedžiai, alyvuogės, vaismedžiai ir riešutmedžiai. Be to, nedideliuose laukuose buvo auginamos daržovės, daugiausia pupelės, lęšiai, svogūnai, česnakai ir įvairios žolelės. Pagrindinis maisto šaltinis buvo grūdai. Kas galėjo sau leisti, valgė kvietinę duoną, kurią buvo galima paskaninti razinomis, datulėmis ar prieskoniais. Neturtingi gyventojai daugiausia maitindavosi miežiais, naudojamais ir gyvulių pašarui.
Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)
Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams. Prenumeratą įsigysite >> spausdami čia <<