Ieva

Ieva yra moteris, kuri kartu su Adomu sudaro pirmąją Biblijoje paminėtą žmonių porą. Kaip visų žemės žmonių motinai jai yra suteikiamas Ievos vardas. Adomas ir Ieva gyveno Edeno sode iki to laiko kai Dievas juos iš sodo išvarė. Ieva ir Adomas yra Kaino, Abelio ir Seto tėvai.

Vardas Ieva

Hebrajiškas vardas Ieva reiškia „gyvenimą“. Pradžioje Ieva neturi vardo. Ji yra padaroma iš Adomo šonkaulio ir pavadinama „žmona“ (Genesis 2:23).

Adomas ir jo žmona valgo vaisius to medžio, nuo kurio valgyti Dievas uždraudė. Todėl Dievas prakeikia žaltį, moterį ir vyrą. Už bausmę moteris turės kęsti gimdymo skausmus. Adomas pavadina savo žmoną „Ieva“, nes ji – visų gyvųjų motina (Genesis 3:20).

Žalčio gundymas

Dievas pasakė Adomui, kad jis ir jo žmona gali valgyti bet kurio medžio vaisius Edeno sode, išskyrus vieno, esančio sodo centre. Tačiau žaltys įtikina Ievą nepaisyti draudimo ir skinti vaisius nuo draudžiamo medžio (Genesis 3:1-5).

Ieva valgo vaisius ir jų duoda Adomui. Nuo to momento atsiranda skirtumas tarp gėrio ir blogio. Jie taip pat pamato, kad patys yra nuogi. Todėl jie bando pasislėpti nuo Dievo, bet Dievas juos randa. Dievas prakeikia žaltį, moterį ir vyrą. Kad Adomas ir Ieva kartais nevalgytų ir vaisių nuo gyvybės medžio, Dievas juos išsiunčia iš Edeno sodo.

Motina

Po išvarymo iš Edeno sodo, Adomas ir Ieva susilaukia sūnaus Kaino.Vėliau jie susilaukia kito sūnaus, kurį pavadina  Abeliu.

Kainas nužudo savo jaunesnįjį brolį. Adomas ir Ieva susilaukia dar vieno sūnaus, kurį pavadina Setu (Genesis 4:25). Ievai Setas – sūnus, kurį Dievas davė vietoje Abelio.

Kviečiame prisijungti!

Užsiregistravę ir prisijungę nemokamai galėsite:

  • skaityti daugiau Biblijos vertimų
  • žymėtis jums svarbias Biblijos eilutes skirtingomis spalvomis
  • užsirašyti savo įžvalgas ar iškilusius klausimus pastabų skiltyje
  • žvilgtelėti į kai kuriuos Biblijos įvado straipsnius

Prenumeratoje papildomai:

  • audio Naujasis Testamentas
  • keturių evangelijų pažodinis (interlinijinis) vertimas
  • skaitantiems originalą – Nestle-Aland 28 redakcijos Naujasis Testamentas
  • visi įvado į Bibliją ir Biblijos žinyno straipsniai
  • galimybė naršyklėje kopijuoti Šventojo Rašto tekstą asmeniniams tikslams

Bible Society of Lithuaniav.4.18.12
draugaukime