Gruodžio 25 - Luko 2,1-21

Biblijos tekstas(-ai)

Luko 2

Jėzaus gimimas

1Anomis dienomis išėjo ciesoriaus Augusto įsakymas surašyti visus valstybės gyventojus. 2Toks pirmasis surašymas buvo padarytas Kvirinui valdant Siriją. 3Taigi visi keliavo užsirašyti, kiekvienas į savo miestą. 4Taip pat ir Juozapas ėjo iš Galilėjos miesto Nazareto į Judėją, į Dovydo miestą, vadinamą Betliejumi, nes buvo kilęs iš Dovydo namų ir giminės. 5Jis turėjo užsirašyti kartu su savo sužadėtine Marija, kuri buvo nėščia. 6Jiems tenai esant, prisiartino metas gimdyti, ir ji pagimdė savo pirmgimį sūnų, 7suvystė jį vystyklais ir paguldė ėdžiose, nes jiems nebuvo vietos užeigoje.

8Toje apylinkėje nakvojo laukuose piemenys ir pakaitomis budėdami sergėjo savo bandą. 9Jiems pasirodė Viešpaties angelas, ir juos nutvieskė Viešpaties šlovės šviesa. Jie labai išsigando, 10bet angelas jiems tarė: „Nebijokite! Štai aš skelbiu jums gerąją naujieną, kuri bus visai tautai. 11Šiandien Dovydo mieste jums gimė Išganytojas. Jis yra Viešpats Mesijas. 12Ir štai jums ženklas: rasite kūdikį, suvystytą vystyklais ir paguldytą ėdžiose“. 13Ūmai prie angelo atsirado gausi dangaus kareivija. Ji garbino Dievą, giedodama: 14„Garbė Dievui aukštybėse, o žemėje ramybė jo mylimiems žmonėms!“ 15Kai angelai nuo jų pakilo į dangų, piemenys kalbėjo vieni kitiems: „Bėkime į Betliejų pažiūrėti, kas ten įvyko, ką Viešpats mums paskelbė“. 16Jie nusiskubino ir rado Mariją, Juozapą ir kūdikį, paguldytą ėdžiose. 17Išvydę jie apsakė, kas jiems buvo pranešta apie šitą kūdikį. 18O visi žmonės, kurie girdėjo, stebėjosi piemenų pasakojimu. 19Marija dėmėjosi visus šiuos dalykus ir svarstė juos savo širdyje. 20Piemenys grįžo atgal, garbindami ir šlovindami Dievą už visa, ką buvo girdėję ir matę, kaip jiems buvo paskelbta.

21Praslinkus aštuonioms dienoms, kai reikėjo apipjaustyti berniuką, jam buvo duotas Jėzaus vardas, kurį angelas buvo nurodęs dar prieš jo pradėjimą įsčiose.

Luko 2:1-21RUB|KAVAtidaryti skaityklėje
Bible Society of Lithuaniav.4.24.4
draugaukime