Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę…

Žvelgdami į Visatą su milijardais galaktikų, o tarp jų – į mūsų nuostabią Žemę, net skeptiškiausi mokslininkai ima abejoti atsitiktinumu.



600 m. pr. Kr. Babilono tremtyje žydai giedojo didingą giesmę apie tai, kaip Dievas per savaitę sukūrė pasaulį. Pasakojimo tikslas nebuvo išdėstyti gamtos mokslų žinias apie pasaulio atsiradimą. Jiems buvo svarbu parodyti, kad sunkiai įtikimą galimybę mums egzistuoti aplinkoje, kuri suteikia visa mūsų gyvybei palaikyti, sukūrė Dievas. Todėl dar iki šiol žydų kalendorius metus skaičiuoja nuo pasaulio sukūrimo (net jeigu tai nėra istoriškai tikslus skaičiavimas). Pavyzdžiui, 2020 metai Izraelyje buvo 5780 metai po sukūrimo.



Sukūrimo giesmės pasaulėvaizdis gerokai skiriasi nuo dabartinio. Šį pasaulėvaizdį ypatingai atspindi trys pagrindiniai teiginiai (Pradžios knyga).



Visos sukūrimo dalys yra tarpusavyje susijusios: žmogus (hebr.

adam

) per savo kraują (hebr.

dam

) yra kilęs iš žemės (hebr.

adama

); jūra (hebr.

majim

) yra po dangaus skliautu (hebr.

schamajim

).



Sukūrimas reiškia tam tikras ribas (vanduo ir žemė, šviesa ir tamsa, žmogus ir gyvūnas...). Jei žmogus išmoks gyventi laikydamasis savo ribų, jis geriau sutars su kūrinija.




​© text: Deutsche Bibelgesellschaft, 2018

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.18.12
draugaukime