Jėzaus viešosios veiklos pradžia

Sulaukusį maždaug 30 metų Jėzų Jonas pakrikštija Jordane. Evangelijose pasakojama, kad krikštijant ant Jėzaus nusileidžia Dievo Dvasia ir parengia Jį būsimai misijai (Lk 3, 21–22). Po to Jėzus trumpam pasitraukia į dykumą – vidinio pasirengimo ir Dievo artumo vietą (žr. 52 psl.). Tada pradeda burti apie save mokinius, mokyti ir gydyti ligonius. Jo žodžiuose ir darbuose žmonės atpažįsta galią, kurią pats Dievas Jam suteikė (Mk 1, 21–28) ir jie mato, kad Dievas yra visame Jo elgesyje, veikime ir mokyme.  Jis taip skelbia ir išgyvena Dievo buvimą, kad su juo susitikę žmonės jaučia, kad Dievas yra visai arti jų.



Tačiau dėl to, kad Jėzus lyg savaime suprantamai naudojasi dieviška galia, Jis kaskart įsivelia į konfliktą su religiniais tautos vadais, įstatymo mokytojais ir fariziejais. Taip pat jo dėmesys tuometinės visuomenės atmestiesiems ir niekinamiesiems dažnai susilaukdavo atviros kritikos.



Net artimiausi Jėzaus mokiniai ne visada supranta, ką Jis sako ir daro. Kai Jėzus jiems aiškina, kad Jis nėra nei karinis, nei politinis vadovas, bet iškentės mirtį, kad įvykdytų Dievo Jam pavestą misiją, jie visiškai to nesupranta (Mk 8, 31–33).




​© text: Deutsche Bibelgesellschaft, 2018

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.17.10
draugaukime