Jėzaus prisikėlimas

Naujasis Testamentas neparodo paties Prisikėlimo. Šis įvykis, pranokstantis visas žmogaus vaizduotės ribas, vaizduojamas netiesiogiai, per žmonių patirtis ir liudijimus: Jėzus gyvas, Dievas Jį prikėlė iš numirusiųjų.



Praėjus trims dienoms po Jėzaus mirties, moterys, lydėjusios Jėzų iki Jo mirties, randa tuščią kapą ir pirmosios sužino apie Prisikėlimą (plg. Lk 24, 1–12). Mokiniai, kuriems jos papasakoja savo įspūdžius, jomis netiki. Tačiau tada du iš jų, keliaudami į netoli esantį Emausą, patys susitinka prisikėlusį Viešpatį. Iš pradžių jie Jo neatpažįsta. Tik kai Jis vakarieniaujant laužo duoną, jiems atsiveria akys (Lk 24, 13–35). Vėliau ir kiti mokiniai susitinka Prisikėlusįjį.



Po visos šios perkeičiančios patirties jų naujai pažadintam tikėjimui nebereikia regimo Dievo buvimo. Jie, kaip ir visi kiti krikščionys, gali pasitikėti tuo, kad Jėzus nuo šiol yra tarp jų kitu būdu.



1 Kor 15, 20–28 Paulius paaiškina, ką mums reiškia Jėzaus Prisikėlimas: jeigu pasitikime Jėzumi Kristumi, mirtis nebeturi paskutinio žodžio. Taip, kaip per

vieną

žmogų, Adomą, į pasaulį atėjo nuodėmė ir mirtis, taip per Kristų, „antrąjį Adomą“,

vienas

Žmogus atnešė prisikėlimą, gyvenimą ir išgelbėjimą.




​© text: Deutsche Bibelgesellschaft, 2018

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.17.10
draugaukime