Būrimo akmenys

Kai aukštasis kunigas norėdavo gauti patarimą iš Dievo, mesdamas burtus jis dažnai naudodavo akmenis (vadintais Urimu ir Tumimu). Juos jis visuomet turėdavo nešiotis prie širdies.

Patarimo prašymas

Akmenys burtams mesti buvo naudojami prašant Dievo patarimo. Pavyzdžiui Numbers 27:21 tekste Dievo klausiama, ar Jozuė turėtų dalyvauti žygyje, ar ne.

Vis dėlto, Biblijoje nėra pateikta paaiškinimo, kokiu būdu akmenys veikė.

Krūtinės kišenė

Akmenys burtams mesti buvo laikomi krūtinės kišenėje. Ši stačiakampė kišenė buvo pagaminta iš pailgos medžiagos skiautės, perlenktos į dvi dalis. Kišenė buvo gaminama iš auksinių siūlų, mėlynos ir raudonos vilnos bei švelnaus lino.

Prie kišenės išorės buvo pritvirtinta dvylika brangiųjų akmenų. Kiekviename akmenėlyje turėjo būti išgraviruotas vieno iš dvylikos Izraelio giminių pavadinimas.

Įprasti būrimo akmenys

Vyriausiojo kunigo naudojami būrimo akmenys buvo brangakmeniai, tačiau įmanoma, kad kartais buvo naudojami ir paprasti akmenys.

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.18.12
draugaukime