Muzikos instrumentai

Biblijoje minimi įvairūs muzikos instrumentai, daugiausia Psalmių knygoje.

Pavadinimai ir pavyzdžiai

Kartais nelengva nustatyti, kuris muzikos instrumentas yra minimas. Biblijoje minimų instrumentų pavadinimus žinome hebrajų, aramėjų ir graikų kalbomis, o konkrečius jų pavyzdžius bei kitą informaciją pateikė kasinėjimai. Tačiau ne visada aišku, kuris pavadinimas kurį instrumento pavyzdį atitinka.

Muzikos instrumentų rūšys

Biblijoje minimi įvairūs muzikos instrumentai, ypač Psalmių knygoje:

  • styginiai instrumentai (pavyzdžiui, lyra, liutnia ir arfa). Šie instrumentai buvo naudojami dažniausiai; tiek per šventes (šventykloje ir už jos ribų), tiek gedint.
  • mušamieji instrumentai (pavyzdžiui, būgneliai ir cimbolai). Cimbolai buvo ypač naudojami šventykloje.
  • pučiamieji instrumentai (pavyzdžiui, avino ragas, dviguba fleita ir trimitas). Šie instrumentai buvo naudojami perspėti arba sukviesti žmones; bet taip pat buvo naudojami muzikai šventykloje kurti.

Orkestrai

Senajame Testamente nuolat minimos muzikos instrumentų grupės, pavyzdžiui, avino ragas, arfa, būgnelis su žvangučiais, flfleitos ir cimbolai (1 Samuelio 10:5 ir Psalmės 150). Todėl atrodytų, kad šie instrumentai kartu sudarė orkestrą.


Danieliaus 3:15 taip pat randame įvairių muzikos instrumentų sąrašą. Šių instrumentų pavadinimai buvo pasiskolinti iš graikų kalbos. Tad šiame tekste veikiausiai randame orkestro aprašymą iš helenistinio laikotarpio (trukusio nuo maždaug 350 m. pr. Kr. iki mūsų eros pradžios).

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.18.8
draugaukime