Puodas maisto virimui

Maisto gaminimo puodai buvo naudojami vandeniui užvirti ar maistui gaminti. Tai buvo gilūs puodai, pagaminti iš molio ar metalo, pavyzdžiui, bronzos ar vario.

Tokį puodą galima pakabinti virš ugnies virve arba pastatyti ant aplink ugnį sudėtų akmenų. Virimo puodą taip pat galima dėti į apvalią duonos kepimo krosnies angą.

Virimo puodo forma

Bronzos amžiuje (iki 1200 m. pr. Kr.) maisto gaminimo puodas paprastai būdavo didelės talpos, su didele anga viršuje. To meto maisto virimo puodai paprastai neturėjo rankenų.

Kai filistinai įsikūrė Viduržemio jūros pakrantėje, jie atgabeno ir savotišką virimo puodą. Tai buvo aukštesnio tipo puodas, su siauresne anga ir rankenomis. Per rankenėles buvo galima perkišti virvę, kad puodas galėtų kabėti virš ugnies.

Per laikotarpį nuo 1000 iki 600 m. pr. Kr. šie dviejų rūšių maisto ruošimo puodai virto vienu – naujo tipo puodu. Paprastai šie puodai būdavo apvalios formos su plačia anga, kaip ir puodai iš bronzos amžiaus, bet su rankenomis.

Susijusios Rašto vietos

Ezechielio 24.1 - Ezechielio 24.14

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.18.8
draugaukime