Kolokvintas

Kolokvintas, arba moliūgas, yra daugiametis šliaužiantis agurkinių šeimos augalas, daugiausia naudotas medicininiais tikslais. Kolokvintai augo pusdykumėse, visame Viduržemio jūros regione.

Kolokvinto pavadinimas

Kolokvinto pavadinimas hebrajų kalboje susijęs su veiksmažodžiu „sprogti“. Taip yra todėl, kad sunokę kolokvinto vaisiai atsiveria – „sprogsta“. Šiais laikais jis taip pat dar vadinamas karčiuoju arbūzu.

Kolokvintas Biblijoje

Kolokvintas nebuvo valgomas. Senovėje jis būdavo džiovinamas, o vėliau naudojamas kaip vaistas. 2 Karalių 4:39 sakoma, kad šio vijoklinio augalo vaisių buvo pripjaustyta į sriubą, bet tai nebuvo įprasta. Iš šio pasakojimo aiškėja, kad šis augalas yra nuodingas, bet pakenkti jis galėjo tik labai daug jų suvalgius.

Biblijoje taip pat minima, kad Soliamono šventyklos viduje buvo išraižyti moliūgai ir žiedų taurelės (žr. 1 Karalių 6:18).

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.18.12
draugaukime