Mandragora

Mandragora – bulvinių šeimos augalas, giminingas bulvei ir pomidorui. Buvo manoma, kad mandragoros vaisus gali sukelti seksualinį potraukį. Todėl šis augalas itin reikšmingas Rachelės ir Lėjos istorijoje.

Augalo savybės

Mandragora auga akmenuotoje dirvoje. Įvairios šio augalo dalys turi nuodingų medžiagų. Saldus jo vaisius turi svaiginantį ir atpalaiduojantį poveikį. Mandragora taip pat buvo labai kvapni, kaip sakoma Giesmių giesmės 7:14.

Seksualinis potraukis

Senovėje buvo manoma, kad mandragora sukelia seksualinį potraukį. Ši mintis tikriausiai kilo dėl svaiginančio augalo poveikio ir dėl to, kad jo šaknys gali turėti žmogaus pavidalo formas.

Lėja tampa nėščia

Žinomiausia Biblijos istorija, kurioje minima mandragora, yra Pradžios 30:14-17 pasakojimas. Javapjūtės metu vyriausias Jokūbo ir Lėjos sūnus Rubenas aptikęs laukuose mandragorų parnešė jas namo savo motinai Lėjai. Rachelė taip pat nori kelių mandragorų, bet Lėja jų duos tik su sąlyga, jei Jokūbui bus leista praleisti su ja naktį. Rachelė sutinka, ir tą vakarą Lėja pastoja su penktuoju sūnumi.

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.18.12
draugaukime