Pauliaus žinia apie Jėzų Kristų

Pauliui, regis, nėra taip svarbu, ką Jėzus gyvendamas žemėje pasakė ir padarė. Jam svarbiausia tai, kad Jėzus mirė už mus ir prisikėlė. Ir jei žmonės Jėzų tikės, Dievas juos išgelbės.


Norėdamas suteikti savo žodžiams daugiau reikšmės, Paulius dažnai remiasi Senuoju Testamentu.

Jėzaus gyvenimas žemėje

Savo laiškuose Paulius retai rašo apie tai, ką Jėzus gyvendamas žemėje pasakė ir padarė. Kelis kartus jis mini vieną iš Jėzaus posakių (1 Korintiečiams 7:10-11, 1 Korintiečiams 9:14 ir 1 Korintiečiams 11:23-26).


Paulius asmeniškai negirdėjo Jėzaus tariant šiuos žodžius, bet girdėjo juos iš kitų krikščionių, nes, skirtingai nuo apaštalų Jeruzalėje, niekada su Jėzumi nebuvo susitikęs.

Miręs ir prisikėlęs Viešpats

Pauliaus skelbiamos žinios esmė: Jėzus Kristus yra Dievo Sūnus, mūsų Viešpats (Romiečiams 1:1-4). Jis buvo nukankintas, bet vėliau prisikėlė iš numirusių ir dabar yra su Dievu danguje (1 Korintiečiams 15:3-4).


Visi žmonės nusipelno Dievo bausmės, nes visi nusidėjo. Tad visi iš tikrųjų nusipelno mirties. Bet Jėzus Kristus, sutikdamas mirti kaip kankinys, prisiėmė visas mūsų nuodėmes ir savo mirtimi išgelbėjo žmoniją (Romiečiams 5:6-11).

Jėzaus Kristaus sugrįžimas

Pasak Pauliaus, Jėzus Kristus netrukus vėl sugrįš ir visus, kurie jį tiki, surinks bei suburs pas save. Krikščionys pasiliks su juo amžinai ir turės amžinąjį gyvenimą (Filipiečiams 3:20, 1 Tesalonikiečiams 1:9-10 ir 1 Tesalonikiečiams 4:15-17).

Senasis Testamentas kaip įrodymas

Norėdamas įrodyti, kad jo skelbiama žinia yra teisinga, Paulius dažnai mini Senąjį Testamentą, pavyzdžiui Laiške romiečiams 15:12 jis cituoja Izaijo 11:1.


Žydams Senasis Testamentas yra Dievo žodis. Daugeliui ne žydų tautybės žmonių jis taip pat yra svarbi, sena, žymi knyga. Pasak Pauliaus, jame yra viskas, ką Dievas yra numatęs pasauliui ir žmonijai (Apaštalų darbų 26:22-23; Apaštalų darbų 28:23).

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.17.10
draugaukime