Pauliaus atsivertimas

Apaštalų darbų knygos autorius išsamiai aprašo Pauliaus atsivertimą į krikščionių tikėjimą. Apie šį Pauliaus gyvenimo įvykį jis pasakoja net tris kartus. Nemažai biblinių mokslininkų abejoja šių pasakojimų istoriniu patikimumu. Pats Paulius apie savo atsivertimą šiek tiek papasakoja savo laiškuose.

Pauliaus laiškai apie jo atsivertimą

Savo laiškuose apie atsivertimą Paulius rašo tik trijose trumpose ištraukose: 1 Korintiečiams 9:1, 1 Korintiečiams 15:8 ir Galatams 1:15-16. Iš šių tekstų sužinome, kad tam tikrų metu Paulius „pamatė“ Jėzų Kristų regėjime arba sapne.


Paulius šį įvykį laiko ne atsivertimu į kitą religiją, o „pašaukimu“. Kaip žydas, jis lieka ištikimas Izraelio Dievui, bet nuo atsivertimo akimirkos jis tiesiog gauna užduotį skelbti Evangeliją apie Jėzų Kristų, Dievo Sūnų, ir ypač pagonims.

Apaštalų darbų 9 apie Pauliaus atsivertimą

Apaštalų darbų knygos autorius Pauliaus atsivertimą taip pat laiko „pašaukimu“, „raginimu“ būti apaštalu. Apaštalų darbų 9:1-19 jis pasakoja, kaip Paulius tam tikru metu vyko į Damaską suimti ten esančių krikščionių. Prisiartinus visai netoli Damasko jis patiria regėjimą, kuriame Jėzus su juo kalbasi. Damaske Paulius susitinka su žmogumi, vardu Ananijas, gauna Šventąją Dvasią ir yra pakrikštijamas.

Apaštalų darbų 22 apie Pauliaus atsivertimą

Apaštalų darbų 22:1-21 pasakojime Paulius kalba susirinkusiems žydams. Į savo kalbą jis įterpia pasakojimą apie regėjimą, turėtą netoli Damasko. Paskui papasakoja, kaip Ananijas paragino jį skelbti Evangeliją visiems žmonėms. Galiausiai papasakoja apie vėliau Jeruzalėje turėtą dar vieną regėjimą, kuriame Jėzus iš Nazareto įpareigojo jį skelbti Evangeliją pagonims.

Apaštalų darbų 26 apie Pauliaus atsivertimą

Apaštalų darbų 26:1-23 ištraukoje Paulius ginasi prieš karalių Agripą II. Jis dar kartą kalba apie regėjimą, turėtą netoli Damasko. Šįkart jis nieko nesako apie Ananiją, bet išsamiai papasakoja apie Jėzaus jam duotą įsakymą skelbti Evangeliją pagonims.

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.18.8
draugaukime