Ketvirtoji Pauliaus kelionė – į Romą

Ketvirtoji Pauliaus kelionė prasideda Jeruzalėje ir baigiasi Romoje. Didžiąją kelionės dalį jis plaukia laivu. Apie šią kelionę rašoma Apaštalų darbų 27–28.


Ši kelionė vyksta apie 58 metus.

Kreipimasis į Cezarį

Trečiosios misijų kelionės pabaigoje Paulius atvyksta į Jeruzalę. Čia nemažai žydų kaltina jį atsivedus į šventyklą kelis ne žydus. Melagingi kaltinimai Pauliui sukelia mieste sumaištį, ir galiausiai romėnai jį suima.


Jeruzalėje ir Cezarėjoje Paulius ginasi žydų vyresnybės, prokuratoriaus Felikso, Festo ir karaliaus Agripos II akivaizdoje. Paulius nori, kad jo bylą Romoje spręstų pats imperatorius (Apaštalų darbų 21:27-26:32). Tuomet prokuroras siunčia Paulių į Italiją.

Kelionė į Romą

Kelionės jūra metu laivą užklumpa audra. Galiausiai laivas sudūžta, tačiau plaukiant ar dreifuojant visiems pavyksta pasiekti Maltos salą. Po trijų mėnesių Paulius su draugais keliauja į Romą (Apaštalų darbų 27:1-28:14).

Romoje

Romoje Pauliui leidžiama išsinuomoti namą. Jį visą laiką saugo romėnų sargybinis. Čia jis nuolat susitinka žmonėmis, ne tik žydais ar jų vadovais, bet ir su kitais, ir kalba jiems apie Jėzų Kristų (Apaštalų darbų 28:15-29).

Pauliaus mirtis

Apaštalų darbų knygoje sakoma, kad Paulius Romoje vieši dvejus metus. Tai, kas įvyksta po to, Apaštalų darbuose neužrašoma (Apaštalų darbų 28:30-31). Pasak apokrifinių raštų, Paulius mirė Romoje kaip kankinys apie 60 metus.

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.18.8
draugaukime