Trečioji Pauliaus misijų kelionė

Trečioji Pauliaus misijų kelionė prasideda Sirijos Antiochijoje ir baigiasi Jeruzalėje. Šios kelionės metu Paulius aplanko įvairius Mažosios Azijos, Makedonijos ir Graikijos miestus. Apie šią kelionę rašoma Apaštalų darbų 18:23-21:26.


Kelionė prasideda apie 54 m. ir trunka kelerius metus.

Nuo Antiochijos iki Efezo

Išvykęs iš Antiochijos po ilgos kelionės Paulius galiausiai pasiekia Efezo miestą. Per ilgą viešnagę čia jis moko tikinčiuosius krikščionis ir kreipiasi į žydus bei ne žydus, kad šie atsiverstų. Dauguma žydų Pauliaus žinią atmeta. Be to, daugelis žmonių, tikinčių deivę Artemidę, kelia riaušes prieš Paulių. Miesto tarybos vadovas pagaliau imasi priemonių miestui nuraminti (Apaštalų darbų 18:23-19:40).

Makedonijoje, Graikijoje ir Mažojoje Azijoje

Per Makedoniją, Graikiją ir Makedoniją Paulius dar kartą pasiekia Troadės ir Mileto miestus Azijoje. Milete jis susitinka su Efezo bažnyčios vadovais. Čia jis jiems praneša, jog vykstąs į Jeruzalę ir kad jie jo daugiau nebepamatysią (Apaštalų darbų 20).

Į Jeruzalę

Pakeliui į Jeruzalę daugelis Pauliaus draugų įspėja jį ten nevykti. Tačiau Paulius nenori keisti savo planų. Jeruzalėje bažnyčios vadovai prašo Pauliaus parodyti ten gyvenantiems žydams, kad jis ištikimai laikosi žydų įstatymo (Apaštalų darbų 21:1-26).

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.17.10
draugaukime