Pirmoji Pauliaus misijų kelionė

Pirmoji Pauliaus misijų kelionė prasideda ir baigiasi Antiochijos mieste Sirijoje. Per šią kelionę jis aplanko Kipro salą ir į įvairias Mažosios Azijos vietas. Apaštalų darbų 13–14 mums pateikia šiek tiek žinių apie šią pirmąją misijų kelionę.


Ši kelionė veikiausiai vyko 45–50 m.

Išvykimas iš Antiochijos

Apaštalų darbų knygoje pasakojama, kaip Antiochijos krikščionių bendruomenės vadovas Barnabas aplanko Paulių jo gimtajame mieste Tarse ir atsiveda jį į Sirijos Antiochiją (Apaštalų darbų 11:25-26).


Po metų Antiochijos krikščionys išsiuntė Barnabą ir Paulių skelbti Evangelijos kitiems kraštams (Apaštalų darbų 13:1-3). Kartu su jais keliauja ir Barnabo pusbrolis Jonas Morkus (Apaštalų darbų 12:25).

Kipro saloje

Apaštalų darbai pasakoja, kad iš Sirijos Antiochijos Barnabas ir Paulius pirmiausia nuplaukė į Kiprą. Ten jiems darbuojantis įtiki salos prokonsulas Sergijus Paulius (Apaštalų darbų 13:4-12).

Pisidijos Antiochija

Iš Kipro Barnabas ir Paulius toliau leidosi į Pergės miestą. Čia Jonas Morkus nuo jų pasitraukia. O Barnabas ir Paulius iš Pergės leidžiasi toliau į kitą Mažosios Azijos miestą, vadinamą Pisidijos Antiochija. Ten jie abu skelbia Evangeliją sinagogoje. Dauguma žydų labai priešinasi Evangelijai. Tačiau nemažai pagonių įtiki (Apaštalų darbų 13:13-52).

Ikonijus, Listra ir Derbė

Ikonijaus, Listros ir Derbės miestuose Barnabui ir Pauliui pavyksta atversti kelis žydus ir ne vieną pagonį. Tačiau ir čia jie nuolat susiduria su dideliu žydų bei jų vyresnybės pasipriešinimu (Apaštalų darbų 14:1-20).

Atgal į Antiochiją

Galiausiai Barnabas ir Paulius grįžta į Sirijos Antiochiją. Čia jie pateikia išsamią savo kelionių ataskaitą (%Apaštalų darbų 14:21-28%}).

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.18.10
draugaukime