Apaštalų darbai: struktūra

Apaštalų darbų knyga prasideda įžanga ir retrospektyvia apžvalga (Apd 1). Tęsinys rutuliojasi aplink du veikėjus: Petrą ir Paulių

Turinio santrauka

Pirmoje dalyje Petras yra pagrindinis veikėjas. Jis taip pat žengia pirmuosius žingsnius, skelbdamas Evangeliją pagonims (Apd 2–14). Nuo 13 skyriaus scenoje pasirodo Paulius. Antroje Apaštalų darbų dalyje aprašoma kaip Paulius, savo misijų kelionėmis, paspartina krikščionybės plitimą (Apd 16–28). Šių dviejų didelių knygos dalių, susijusių su Petru ir Pauliumi, sąsaja yra šių dviejų apaštalų susitikimas Apaštalų darbų 15-ame skyriuje.  Šiame skyriuje skaitome apie tai, kaip Evangelijos skelbimas pagonims sulaukia pritarimo ir kad jam nėra būtinas apipjaustymas.

Struktūra

1

įžanga

2-14

Evangelijos skelbimo ne žydams pradžia

15

apaštalų susitikimas Jeruzalėje

16-28

Pauliaus misijų kelionės

hand-swipe-horizontalSwipe to see all the data

Luko evangelija kaip pirmoji dalis

Apaštalų darbai tai Evangelijos pagal Luką tęsinys. Luko evangelijoje autorius aprašo Jėzaus gyvenimą, mirtį ir prisikėlimą. Apaštalų darbuose jis pasakoja, kaip geroji  naujiena apie Jėzų pasklido po visą pasaulį. 

Na štai - ir atėjo laikas prenumeratai :)

Už 12€ per metus klausykite Audio Naująjį Testamentą, lyginkite visus čia pateiktus Biblijos vertimus, skaitykite visą Biblijos Žinyną, tyrinėkite jo žemėlapius, kopijuokite Biblijos tekstą asmeniniams tikslams.

Prenumeratą įsigysite  >> spausdami čia <<

 

 

Bible Society of Lithuaniav.4.17.10
draugaukime